15 March 2014

Eggavo

Pelastin itseni lauantai aamun krapulalta juomalla yllättävän vähän eilisissä juhlissa. Muut sitten joivat minunkin edestä. Tupakkaa tosin tuli poltettua senkin edestä ja illalla oli huono olo ja palelsi vaikka olin pakkautunut kahden paksun peiton alle. Onneksi en lähtenytkään baariin vaan menin suoraan kotiin katselemaan silmät ristissä frendejä ja nukahtamalla pitkästä aikaa melkein samantien. Tosin kellohan oli jo kolme ja olin herännyt aamulla kuudelta. 

Ainiin, eilen tuli myös käytyä ikeassa ja vihdoinkin sain aikalailla loputkin huonekalut sun muut tarvittavat asiat kämppääni. Tänään sitten voisi niitä kasata ja siivoilla kämppää. :)

Aamu oli pienestä huonovointisuudesta oikein mukava. Kastelin kukat, pesin naaman oikein perusteellisesti, laitoin kasvonaamion, keitin Earl Grey teetä ja tein aivan ihanaa aamupalaa. Ja jotta tekin pääsisitte nauttimaan tästä aamupalasta, päätin napata pari kuvaa ja rustata nopean reseptin tänne. :) Eli kaikki avokadon ystävät, huomio!

Kananmunaa paistettuna Avokadossa
Tai kuten minä olen tämän nimennyt; Eggavo!


Annos yhdelle (1) hengelle.

1 avokado
2 kananmunaa
sitruunaa/limeä
suolaa
pippuria
kanelia



1. Laita uuni 225°C asteeseen. Ota pelti ja suojaa se leivinpaperilla.
2. Halkaise avokado ja poista kivi. Aseta puolikkaat pellille. Suolaa reippaasti (mutta kohtuudella ja oman maun mukaan) ja ripottele myös hieman pippuria. Purista limen/sitruunan mehua puolikkaiden päälle (jälleen oman maun mukaan).
3. Riko yksi kananmuna avokadopuolikkaan päälle niin, että keltuainen jää kiven jättämään koloon. Toista sama sille toiselle puolikkaalle. Anna valkuaisten vain valua yli laidan, mutta niin, että avokado on täysin valkuaisen peitossa (suojaa avokadoa). Mausta kananmuna haluamillasi mausteilla. Itse käytin kanelia ja limepippuria.
4. Laita eggavot uuniin ja anna olla siellä 5-10 min, riippuen haluamastasi munan kypsyysasteesta. 
5. Sammuta uuni ja jätä eggavot vielä 5 minuutiksi uuniin hautumaan. 
6. Ota pelti pois uunista ja asettele eggavot lautaselle. Leivinpaperille valuneen valkuaisen voi halutessaan lisätä myös siihen lisukkeeksi. 
7. Ota hopealusikka käteen ja nauti!



No comments:

Post a Comment